0ver mij

Van harte welkom op dit weblog.

Sinds mijn bewuste leeftijd heb ik diepe belangstelling voor spiritualiteit welke zich in het bijzonder heeft toegespitst op non-dualistische scholen waaronder Advaita Vedanta en de schone kunsten. Behalve de ware natuur van de mens zullen ook de menselijke beperkingen ruimschoots de aandacht krijgen op dit weblog. Ik zal daarbij gebruik maken van alle middelen mogelijk en mij niets aantrekken van mijn gebrek aan talent op bepaalde gebieden.

Als men mij vraagt iets over mezelf te vertellen word ik altijd wat bedremmeld; er valt zoveel te zeggen en het is nooit de hele waarheid. Het beste kan men mij ondervinden aan mijn interesses en voor een snelle indruk daarvan verwijs ik naar de tagwolk ter rechterzijde.

Ik weet niet hoeveel jaar geleden alweer stelde een vriend me voor, nadat hij een groot aantal van mijn gedichten had gelezen, een weblog te openen. Schrijven is ongetwijfeld mijn grootste passie en het gaf voldoening een groter publiek te kunnen bereiken binnen een mooie vormgeving die naar eigen smaak verregaand in te richten is. Bloggen werd mijn zoveelste verslaving, temeer nu ik ontdekte dat ik ook mijn fotografie een platform kon bieden. Teken- en schilderwerk kon geopenbaard worden en ook mijn muziek. Ik was zogezegd verkocht. Na Blogger probeerde ik WordPress uit tot het Volkskrant-weblog lonkte en ik daar een forum met springlevende reactieruimten vond; nu was ik nog meer aan dit medium gekluisterd. Het Volkskrantweblog is helaas ter ziele gegaan; ik heb mijn stek nu hier bij WordPress gevonden en voel me ook erkentelijk naar de Onafhankelijke Bloggers Associatie, het prachtig voorportaal dat de laatste berichten van deelnemende bloggers toont.

Veel plezier.

Joost Lips

Advertenties

12 reacties op 0ver mij

 1. Saskia zegt:

  Jammer dat je je gezicht op de blogfoto verstopt achter zonnebril en onder harig hoedje. Daar ben je veel te knap en woest aantrekkelijk voor. Het allerbeste dit nieuwe jaar, Joost.

 2. thrammy zegt:

  Ha Joost,
  Jouw verhaal lijkt wat op het mijne. Na het echec van het VKblog heeft Svara me weer hierheen gesleept, Veel succes en ik…
  Volg je !!

 3. Joost Lips zegt:

  Voor jou hetzelfde Saskia.

 4. Joost Lips zegt:

  Heb je stuk over pensioenbedrog gelezen Thrammy; leest lekker en het betoog spreekt aan. Wat van onze verhalen overeenkomt weet ik niet; misschien komt dat nog. Leuk dat je langs kwam.

 5. Mooi dat je je niets aan trekt van je eventuele gebrek aan talent op bepaalde gebieden, doen waar je blij van wordt!

  Vincent

 6. Joost Lips zegt:

  Vincent, ik stem helemaal in met je woorden. Als mensen alleen doen waar ze goed in zijn dan is dat niet best. Iedereen kan genieten van de mogelijke expressievormen. En door verschillende dingen te doen krijg je een soort kruisbestuiving tussen de verschillende activiteiten; kan verrassende nieuwe openingen bieden. En wat hier ook geldt: eindeloos opnieuw beginnen.

 7. madbello zegt:

  Vond hem met zonnenbril kanpper 😉

 8. svara zegt:

  mooi die lichtpuntjes in je ogen!
  en die heb je altijd bij je 🙂

 9. Joost Lips zegt:

  zo is dat Svara en jij bezorgt mij
  met je opmerking een brede lach erbij!

 10. Gyanda zegt:

  Ik lees net bijna ademloos je gedichten, ik vind ze allemaal heel waar en ze ontroeren me! Dank daarvoor, dat je ze geschreven hebt!

 11. Joost Lips zegt:

  Wat een leuke reactie Gyanda; dank jou evenzo.

 12. Anoniem zegt:

  Hallo Joost

  Hallo, Joost. Hoe is het met je vandaag? Ik zit in een oneindige dillema misschien. Ik verlies mijn verleden en kan haast geen energie opbrengen om vanuit een persoon te leven. In 4 dagen heb ik zoveel moois gezien dat ik haast altijd alleen maar kan slikken telkens als ik bij iemand anders maskers zie, die iets goeds of fouts proberen te doen. Daarmee zijn zo veel wreedheid en pijn die ik in mezelf herkende volledig schizofreen gemaakt. Alsof gedachten steriel zijn. Dat weer het bijgeloof dat ik een no mind wordt. Tja….als ik in iets geloof ( wat niet goed of goed aanvoeld) dan voel de aanwezigheid van wijsheid….iets opent zich en dat kan ik letterlijk doodlachen of dan wil ik huilen maar heb geen vocht meer over in mijn ogen na 4 dagen, Dan zijn er momentjes van twijfeling, maar de aandacht gaat daar wel naar toe en identificeer ik met die Tony Parsons opmerking ‘alles gebeurt spontaan’. Ik laat Tony en zijn flaauwekul los en 1 of 10 seconden later wordt er iets openbaart en spontaan gebeuren er dingen waar ik alleen maar sorry tegen kan zeggen. Zo mooi dat ik elke dag geconfronteerd wordt met God. Ik werdt letterlijk en figuurlijk gek. Ik heb nog nooit zoveel gelachen. Voel me net als Osho met zijn belly-laughters. Ik vindt nu ook uit dat veel leraren waarin ik al die 6 jaar in geloofd had door God in de maling worden genomen. Wat een schok. Daarna door die schol en vreugde wil ik een reeks foto’s van Tony Parsons maken, maar als ik ze terug kijk zie ik deels God daarin en kan het kleine ikje Tony Parsons niet schaden. Nu komt een flits in mijn hoofd van een liggende Javi die hopeloos op de grond ligt, zoekende naar waarheid….geen tony, geen mooji, En dan het constante gevoel dat alleen een verlichte mij volledig kan doorzien. En dat gebeurd gewoon op Internet. Oh man…ik krijg er spontaan een stijfe van. Niet omdat ik sex wil, maar omdat ik niemand die verlichting claimt vertrouw. Zie zoveel non dualiteit of neo advaita gasten die zichzelf aan het vergassen zijn. Dat ontrooert me. Constant dat gevoel dat dit niet waar kan zijn. Het voelt bijna alsof ik verplicht ben om te stoppen totdat gedachten weer gezien worden als niet identificeerbaar en dan komt een glimlach op mijn gezicht en komen intuities en dingen op mijn pad waar je U tegen zegt. Insecten, zonneschijn, de overwinning van de natuur, maskers en wat het mooiste is, is plekken tegenkomen waar je vroeger met een kutgevoel langsliep en nu loop ik eigenlijk in een warme KUT zelf. Het is verbijsterend om jezelf terug te horen op tapes, muziek, defecten, schaamte, verlegenheid en schizofrenie. Daar wordt je stil van.

  Ik woon ik Rotterdam. Als je een keer in de buurt ben, kan je me mailen als je zin hebt. Heb eigenlijk nog nooit iemand in persoon gesproken na het ontwaken 4 dagen geleden. Ik werk op dit moment niet. Zit nog met bepaalde overtuigingen dat ik doorzien moet worden door iets. Mijn mail is holan_des@hotmail.com (Javier DOMinguez). Ik betaal bier of zo,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s