Verstilde schoonheid

.

Van de enorme verzameling foto’s die ik bijeenbracht om mijn geile gemoed tegemoet te komen zijn er niet veel meer over. Tenslotte vond ik mijn verzameldrift uiterst dwaas en verwijderde ik iedere foto waar ik met gemak ook weer afstand van kon doen. Zo heb ik van de vele honderden foto’s een selectie van enkele tientallen overgehouden, welke kan dienen om mijn schilderkunst op hoger vlak te brengen met steeds mooie en esthetisch verantwoorde modellen voor me.

Geinig hoe dat verloopt. Eerst tik je wat in op Google om mooie afbeeldingen te vinden en al snel beland je op sites met meer expliciete afbeeldingen, waarin geslacht en het achterwerk prominent vertegenwoordigd zijn. Daarbij verzeilde ik op sites die ook filmjes van photoshoots vertoonden, voor ik het wist zat ik naar keiharde porno te kijken. Maar vrouwen met een dildo maakten me jaloers want ik wou die dildo zijn, en bovendien: te lang hierin verblijven resulteert al snel in het ter hand nemen van de verkeerde kwast, die niet in de verf gedoopt hoeft te worden en zelfs, als je niet tijdig loslaat, uit witten gaat. Dat wilde ik niet hebben dus hier draaide de intentie om.

Kan niet ontkennen dat de keuze van foto’s sterk bepaald is door reminiscenties die herleefd willen worden, via mijn ogen in mijn ziel. Menig afbeelding heeft een directe connectie met een vrouw die ik ken of waarmee ik intiem was. Een foto geeft me het verleden niet terug; een foto te schilderen kan wel de nodige verwerking betekenen om eindelijk eens verder te kijken dan oud zeer lang is.

De foto’s hier getoond zijn grotendeels via weblogprovider Tumblr verkregen; het is in veel gevallen stomweg onbekend wie de fotograaf met copyright was. Ik dacht: straks krijg ik nog een van die gasten achter mijn broek aan als mijn interpretatie op doek van een zijner werken wereldberoemd is geworden en het geld bij me binnen stroomt. Dan stuur ik betreffende vanzelfsprekend een vette cheque die de verhoudingen weer recht zet. De foto’s die ik hier plaats, daar ga ik het mee doen; vervolgens verwijder ik de site waarop de plaatjes verzameld stonden.

Verstilde schoonheid

Deze foto kon ik maar niet weg doen en dat had vooral te maken met het gebeuren van textiel tussen de benen. Heel veel foto’s gingen weg omdat er altijd schoonheid in een mooie vrouw is te vinden, dus ik moest selectief zijn en gaan voor wat geheel voor mij klopt. Ik vind de uitdrukking van de vrouw op deze afbeelding niet erg aansprekend. Maar ik zou graag willen kunnen schilderen wat mij hier van onderen zo beroert en aantrekt. Zo kan ik intens genieten van een vrouw die al volslagen mooi is, en dan ook nog eens kippenvel heeft, een heerlijke extra dimensie. Dat heeft ze zelf niet verzonnen, zal de ouderdom ook wel leren, maar ik vind het zo aantrekkelijk dat ik graag een voorbeeld hiervan toon.

Verstilde schoonheid (1)

Godfried Bomans heeft wel eens beweerd dat er een vrouw in bontjas binnen zijn vizier kwam en dat het reuze spannend was, maar wat er na uitkleding uit kwam waren twee beukennootjes. Daarop beweerde hij dat aangeklede vrouwen spannender zijn dan naakte. Ik heb ook voor die gewaarwording enkele beelden die dit mooi illustreren; dit als schilderij te brengen lijkt mij geweldig.

Verstilde schoonheid (2)Verstilde schoonheid (3)

Binnen de Indiase erotische beeldhouwkunst heeft de vrouwengestalte vaak geen hoofd. Dat zie ik in de fotografie op internet ook terug. Als de fotograaf het hoofd weg laat denk ik dat het een lelijk wijf was, maar het is ook zo: als er geen hoofd op zit is die kut van iedereen! Daar zit een diepe waarheid in, zonder dat ik seksueel geweld hiermee promoot. Toch heb ik graag ook het gezicht erbij, die de onschuld bewijst. Dat valt nog niet mee, want een vrouw voor de camera poseert en is zelden zichzelf. Maar in sport en spel speelt dit probleem gelukkig niet.

Verstilde schoonheid (4)Verstilde schoonheid (5)

Schaduwwerking is ook interessant voor een schilder; een foto die me goed aan het werk kan zetten maar wellicht ben ik hier te lui voor.

Verstilde schoonheid (6)

De belangrijkste en meest intrigerende foto voor mij als schilder is de volgende. Probleem hiermee is echter dat de fotograaf en zijn fotobewerking al zo goed werk hebben gedaan, dat het op na-apen gaat lijken.

Verstilde schoonheid (7)

Ik eindig tenslotte met onbesproken foto’s die stellig meedingen in de gunst door mijn liefdevolle hand geschilderd te gaan worden.

Verstilde schoonheid (8)Verstilde schoonheid (9)Verstilde schoonheid (10)Verstilde schoonheid (11)

Advertenties

Over Joost Lips

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in erotiek, fotografie, proza en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Verstilde schoonheid

 1. Joost Lips zegt:

  Luc, je reageerde snel; dank.
  Ik heb je alweer een tijdje bij mijn favorieten staan; je fotografie inspireert enorm.
  Voor wie het niet weten: http://lucdewaele.wordpress.com/

 2. fredvanderwal zegt:

  Kijk uit met gebruik fotomateriaal, Engels copyright buro jaagt er wereldwijd op, in Nederland advocaten buro uit Brabant behartigt de zaken, rekeningen van 1600 euro de foto gaan de deur uit, ik overweeg zaak tegen juffrouw die 6 fotos van mij gebruikte
  loopt tegen de tien mille, met kosten civiele procedure komt ze op 12 mille te zitten. De bedrieigingen beginnen me de keel uit te hangen. Tot nu toe laten lopen maar maandag werk van maken.

 3. Joost Lips zegt:

  Verdomme Fred, dat hoor ik nou al mijn hele leven. En ergens, vanuit artistiek gevoel, ben ik het ermee eens geen foto’s van anderen te gebruiken voor mijn eigen uitdrukking. Tegelijk is het belachelijk dat een fotograaf copyright op een mooie vrouw heeft omdat ie een knoppie weet in te drukken bij de goede belichting. Er is zelfs een guru die eeuwige copyright op alles heeft geclaimd. Ik ben van geen van deze clubs: alles is gejat en mijn naam staat erbij. Ik kan je met een prachtig argument bijstaan als iemand je hiermee lastig zal vallen. De vastgebonden vrouwen heb ik eruit gedaan, want ik heb gemerkt dat er geen touw voor nodig is om je gebonden te voelen. Het was een projectie en sindsdien doe ik aan selfbondage. Er bestaat geen zelf maar ik zit wel helemaal vast; is het niet knap?

 4. zelfstandigjournalistantwerpen zegt:

  Volgens mij is tmblr nu net een plek waar je foto’s plaatst om ze aan anderen te laten zien en dus te delen. Heb er zelf ook al foto’s vandaan geplukt om als bureaublad te dienen :-).

 5. Apiedapie zegt:

  Bovenste foto verreweg meest intrigerend, benieuwd wat je er van maakt. Bij de andere zitten wel erg jonge meisjes hoor. Niet mijn ding. Wil ik in feite niet eens zien. Maar ja, ik ben dan ook geen schilder 😉

 6. Joost Lips zegt:

  Je hoeft geen schilder te zijn om schoonheid te onderkennen. Maar ja, het ligt wat gevoelig tegenwoordig als je dit bij jonge vrouwen onderkent; de verdenking een viezerik te zijn ligt al snel voor de hand. Terwijl het om de schoonheid te doen was.

 7. Joost Lips zegt:

  Er is veel moois op Tumblr te vinden. Voor wie fotografie wil publiceren zijn daar ook mooie sjablonen die het toestaan de foto groot af te beelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s